Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

onsdag, april 12, 2006

Försoffade?

Min fina mobil beställdes på fredagen, åkte från Skåne till Östergötland under helgen, och jag kunde hämta ut den redan på måndagen.
Jag är för övrigt väldigt nöjd med den så här långt!

Alla mina postorderköp tycks levereras så här gesvint och det gör att man undrar lite över möbelindustrins ständiga förhalningsteknik. För när man beställer en soffa, då åker den inte iväg samma dag inte! Då ska den först byggas nere i Estland, och sedan förpackas och åka till kusten och sedan ska den åka färja över till Sverige och sedan färdas med lastbil till slutdestinationen, och detta tar tydligen nästan alltid två månader.

Vi köpte vår divansoffa DialogEM och väntade tappert i nio veckor innan den var på plats i vårt hem. Visst ursäktar man dem lite eftersom soffor faktiskt är rätt stora otympliga saker att frakta, men något är snett för när vi häromsistens lade in en beställning på ett nytt soffben (sju stycken räckte nämligen inte för vår soffa...) så hanterades den på samma sätt.

Kan inte någon människa (logistiker / sekreterare / långtradarchaffis / försäljare / snickare) komma på ett sätt att skicka möbeldelar eller små möbler på ett sätt som inte tar 6-10 veckor att komma fram?

1 Comments:

At 13 april, 2006 17:01, Anonymous Anonym said...

Det tråkiga är ju att vi inte ligger på lager med nånting och allt får gå den långa vägen.
Äntligen helg!!! Påsk på dig!

 

Skicka en kommentar

<< Home