Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

måndag, augusti 22, 2005

Alla dessa kleggburkar

Sambon och jag är duktiga på att äta mat. Vi gör små halvlyxiga menyer inför varje vecka och sedan åker vi iväg till Willys en gång i veckan för att storhandla det som behövs. Tyvärr har vi ett ganska litet kylskåp, så oftast är det svårt att hitta det man letar efter. Den enorma mängd kleggburkar som behövs i dagens matlagning är heller inte att leka med!

Förut begränsades kleggburkarna till senap och ketchup, soya, kanske chilisås och tomatpuré och möjligen någon dressing, tabasco, grillolja och majonäs. Sedan smögs sig den sötsura thaisåsen in i köket, tätt följd av allsköns fonder och de fick sedan sällskap av en enastående mängd svåruttalade kamrater. Igår gjorde jag ett recept ur Hemmets Veckotidning på kyckling med jordnötssås. Man marinerar kycklingen några timmar i sesamolja och ketjap manis, steker och serverar den tillsammans med grönsaker och en sås gjord på Keldas Thaisoppa, jordnötssmör, sambal oelek och currypasta. Ja, ni hör ju själv(a).

Klegghyllan här hemma är dock inte komplett. Efter ett besök hemma hos vår vän J, som är kock, så inser jag att vi saknar både "flytande rök" (liquid smoke eller hickoryessens) och smaklös soya, som bara ger färg.

Men sedan får det vara nog!