Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

lördag, juli 23, 2005

Intryck från söder

Först for vi till Danmark och konstaterade att alla redan hade hyrt Skagens alla rum och vi bäddade ner oss i Bärra istället.

Skagen är fullt av konstnärer, badstränder, båtar, bagerier och turister och allting är väldigt, väldigt ljust och vackert. Höjdpunkten var att stå på Danmarks nordligaste spets, precis där vågorna från två hav förvånat kolliderar.


Här har jag en fot i Skagerack och en i Kattegatt!

Det fanns också mycket god mat i Danmark (även om de envisas med att kalla lunchen för frukost) och en kväll åt vi på McCurdies, där JD Haring uppträdde. Med rutin ända ut i fingerspetsarna levererade han countrysångerna som jag minns från min mammas gamla blandband och hans mellansnack var om möjligt ändå mer rutinerat. (T ex till gästen som råkar stöta till en stol: "I sure hope you're driving, coz you're in no condition to walk" :)

När vi återser Sverige igen hamnar vi i Varberg på släktträff.


Därefter är vi hundvakt en dag åt världens snällaste boxer, en liten sötnos till Bosse fångat i ett för stort fodral. Bosse bor med min lillsvåger och hans tjej i Kode, som ligger vackert vid kusten norr om Göteborg.


Sedan far vi till de anrika Majorna, där vi hjälper svärmor med hennes dataproblem och som tack för detta blir det mat "hos greken" och övernattning i en säng från Hästens. Jojo, man tackar.

Sjöfartsmuseet i Göteborg lockar med en piratutställning som måste besökas, men sedan åker vi till torpet i Vedum och Bosse, han får också följa med. Christer får sjutton flaskor hockeytipsvin och vi får en massa god mat och blåbär som vi hittat i skogen.

När vi återser Linköping på lördagen har vi bara varit borta fem nätter, men hunnit med mycket. För de som inte hängde med riktigt i svängarna så har vi under veckan vaknat upp i Skagen, Jerup, Kode, Göteborg och Vedum.

Härnäst åker vi norrut...