Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

torsdag, juli 14, 2005

Beachvolleyboll

Beachvolleybollens regler är inte alls triviala, men när kvällspressen ska berätta hur det går till blir det närmast komiskt. I följande två meningar från en artikel i Aftonbladet får skribenten inte med mindre än tre fel.

"Serven måste tas emot med underarmarna (baggerslag). Bollen får bara stanna på varje sida under två slag, sedan måste den över till motståndarlaget, och du får inte använda fingertopparna när du slår över bollen."

Så vad var det som blev fel? Jo, i beachvolleyboll får du ta emot bollen (även serven) med valfri del av kroppen, så länge du inte föser bollen ("hållen boll") eller gör ett "dubbelslag". Och naturligtvis får man slå tre slag inom laget och man får gärna slå över bollen med fingerslag så länge själva bollbanan hos fingerslaget är vinkelrät mot axlarna, dvs normalt sett rakt fram.

I artikeln finns också beachyoga med. Två gånger! Den ena gången under rubriken Strandpingis, vilket gör att journalisten inte bara gör halvdan research, hon brister även i sin "klipp-å-klistra"-kunskap.

Snäll som jag är (ahem) har jag mailat skribenten med mina invändningar mot hennes sätt att spela beachvolleyboll. Än har hon inte snyggat till sitt alster, vilket föranleder detta påhopp i min blogg. Nu vågar hon nog inte göra om det! >:)

1 Comments:

At 14 juli, 2005 13:15, Blogger Fredrik Persson said...

SÅ SKA DOM TAS!!! :D

 

Skicka en kommentar

<< Home