Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

tisdag, januari 24, 2006

Glaslock

Moderna kastruller och stekpannor tycks numera alltid vara utrustade med glaslock. Dessa lock är säkert snygga, men mest bara tunga och skrymmande och jag hatar, hatar, hatar dem.

I vårt kastrullskåp finns inte mindre än sju sådana här otyg. Det största tillhör traktörpannan och är 35 centimeter i diameter och kräver kreatintillskott innan man mäktar med att använda den vid matlagning.

Jag antar att det är tänkt att glaslocken ska vara praktiska genom att de är genomskinliga. Man kan alltså se potatisen koka utan att behöva lyfta på locket, vilket i och för sig är bra eftersom de är för tunga för att springa och lyfta på. Men tyvärr orkar inte heller den kokande potatisen lyfta på locket, vilket resulterar i att kastrullerna hellre funderar på att sprängas, innan de släpper ut lite ånga. Och det är omöjligt att lägga locken så det bildas en liten glipa för ångan, för tyngden och den perfekta passformen gör att de omedelbart halkar på plats och tillsluter maten hermetiskt igen.

Oanvändbara saker borde förbjudas som köksutrustning!

1 Comments:

At 24 januari, 2006 11:46, Blogger Fredrik Persson said...

Eftersom glaset immar igen så ser man ju ändå ingenting igenom dem. Glaslock är ungefär lika användbart som lackerade kofångare!

(När fångade förresten en kofångare en ko senast?)

 

Skicka en kommentar

<< Home