Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

onsdag, september 07, 2005

Ny tjockissåpa

Igår började Biggest Loser i Kanal 5. Jag såg premiäravsnittet och har en del synpunkter.

Programmet börjar med 18 deltagare från tre olika nordiska länder, och det är dels en kamp länderna emellan och dels en individuell jakt på en halv miljon till den bästa bantaren. Laget som går ner minst under en vecka måste rösta ut någon från sitt lag. De bor på ett slott med ett fint skafferi som innehåller alla tänkbara kalorifyllda frestelser.

Först och främst var premiäravsnittet alldeles för långt. Nittio minuter dokusåpa på känt femmanmanér ger inte mersmak utan blir bara långtråkigt. För det andra så är det något fel på FrågaOlleMartin för han är inte sig själv, utan beter sig som Pontus Gårdinger.

Tredje invändningen kom redan vid första invägningen då det stod klart att det skiljer nästan hundra kilo mellan tyngsta och lättaste laget. Om det handlar om att banta bort kilon borde det väl vara rättvisare att starta med lag som inledningsvis väger lika mycket? Nu visade det sig att det finns tävlingar där man kan åka på straffkilon vid invägningen, så jag antar att de tjockare lagen är tänkta att förlora fler tävlingar vilket kanske kompenserar för att de har fler kilon att tappa. Men hundra kilo är ändå rätt mycket…

Första programmet är långt, men begränsar sig märkbart till vissa karaktärer. Den kvinnliga svenska coachen förstärker fördomarna om att broilers ofta också har hönshjärnor och jobbiga Ann-Charlotte från Partille får alldeles för mycket TV-tid. I Danmark heter hatobjektet Laila och i Norges lag läggs all fokus på Andreas, en snygging gömd i ett tvåhundrakilosfodral.

Så vad händer då i första avsnittet? Jo, Norge får rösta ut någon och tungviktskungen Andreas meddelar att han har ont i benet och inte tycker det är så skojigt med överdriven motion och egentligen vill åka hem och Norge, samt båda de andra lagen röstar ut Amy... Eh, Amy? Vem är det?

Möjligen var det Amy som gick ner minst efter fem dagar, men hon har inte lägst BMI i laget, så man anar något kuckel. Varför fick inte Amy mer TV-tid så vi hann lära känna henne innan hon åkte ut? Och varför ville inte Sverige och Danmark hellre rösta bort Andreas? I denna tävling skulle jag nämligen inte alls vilja ha en manlig motståndare med ett tjugoettårigt starkt hjärta och med ett BMI på över 50...