Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

söndag, april 11, 2010

Skumtest

Som mammaledig testare är det såklart omöjligt att motstå när Dove (via Buzzador) ber mig utföra ett 'skumtest'. Man ska skapa lödder från Dove VisibleCare med NutriumMoisture™ och valfritt annat märke i två olika dricksglas och sedan se vad som hänt med skummet efter en timme. Det framgår tydligt att testet ska visa att det tjocka, härliga löddret från Dove inte försvinner lika fort som vanligt lödder.

Att Dove själva hittat på testet är förstås inget man som testare jublar åt. Och vem säger att man blir renare av en tvål som löddrar tjockt och härligt? Eller att den av den anledningen är drygare? Och vad styrker att löddrets överlevnad efter en timme på något sätt har en positiv inverkan på min hud? Men nåväl, jag är bara uppmanad att utföra testet och tänker såklart försöka.

Lika stora dricksglas. Check.
Lika delar vatten och duschkräm. Check.
Skaka. (Nej, tog elvispen istället)
Se till att bägarna har lika mycket skum. Men häppa häppa hupp här!

Vadå? Ska man i testet ha olika mycket duschkräm? Nej, det protesterar jag emot! Jag tar lika mycket duschkräm (1 msk) och vispar med elvipsen exakt lika länge så får det bli så mycket skum det blir.

Placera ett föremål som väger lite och låt stå i 1 timme. Placering på skummet får man anta. Otydliga instruktioner, men jag testar ju på fritiden nu så jag försöker vara tolerant.Till vänster har vi utmanaren från Eldorado och dess skum är helt klart okrämigt jämfört med Doves.Men det lätta föremålet (blad från en blomma) sjönk som en sten i Doves kräm. Bubblorna i Eldoradolöddret verkar ha mer bärförmåga. Jag gav faktiskt Dove en andra chans i det här läget, men även blomblad nummer två kantrade direkt och försvann ur sikte.En närbild visar att det blev högre skum i Eldoradoglaset. Fast löddret ser förstås väldigt normalt ut jämfört med den vispgräddekonsistens som finns i det andra glaset.Efter en timme har det billiga löddret mycket riktigt börjat försvinna i mitten medan Doves skum fortfarande är jämntjockt.Fast blombladet mäktar lågprisutmanaren fortfarande bära upp.Ytterligare en timme senare är dock blombladet på väg ner och Dove är fortsatt krämig.Och när dottern Alice därefter utför några ad hoc-tester står det dock klart att Dove är den självklara vinnaren. Grattis Dove, ni vann skumtestet!