Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

måndag, september 19, 2005

"You had time"

Om ni sett Lost and Delirious kanske ni också började sjunga på en Winnerbäck-låt. Åtminstone gjorde jag det. En tjej sjunger Winnerbäck i en kanadensisk film, man kan ju bli brydd för mindre.

Så först tror man att Winnerbäck slagit i Kanada, men sedan inser jag den bistra sanningen. På skivan Singel har jag missat att Winnerbäck skrivit all text och musik "utom #5 "You had time" av Ani DiFranco". Muffel. Jag menar, låten är ju precis likadant förpackad. Hon sjunger ju precis på samma sätt som han gör, betonar samma ord och ger texten samma innerlighet.

Jag känner mig sviken. Jag trodde det var Winnerbäcks känslor, Winnerbäcks ord och Winnerbäcks vackra sätt att berätta en historia och så är allt någon annans känslor, ord och berättelse. Hädanefter ska jag alltid läsa det finstilta på sista sidan av CD-fodralet...

1 Comments:

At 09 oktober, 2005 23:32, Anonymous Anonym said...

Såg att du har länkat till mig. Trevligt! Kan upplysa om att Winnerbäck har gjort ytterligare en cover på en Ani-låt. Du gamla fria nord är även den plankad. Originalet är faktiskt mycket bättre. Istället för att ta bort fyllot från gatorna så tar Ani bort den svarta gamla mannen. Handlar om rasism på ett betydligt tydligare sätt i hennes version.

 

Skicka en kommentar

<< Home