Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

lördag, november 18, 2006

Snart i allsvenskan igen?

På dagens bandymatch mellan Derby och Eskilstuna var det tunnsått på läktarna, men desto mer vattenpölar på isen. Hemmalaget kunde, trots lite tveksamt spel, vinna med 9-1 och det var väl för väl att Derby, laget från allsvenskan, kunde vinna stort över Eskilstuna, laget från division 2.

Jo, för Derby spelar ju återigen i division 1 och det nya seriesystemet har i år delat in denna division i tre delar - norr, mellan och söder. Om jag har förstått saken rätt kommer i framtiden också allsvenskan spelas tre grupper med tio lag i varje, och vi får en elitserie med tolv lag. Division 1 kommer då bestå av 60(!) lag. Finns det så många bandylag? :)

Stämmer allt detta går Derby automagiskt in i en nystartad allsvensk grupp nästa år, om de inte skulle lyckas hamna sist eller näst sist i sin grupp förstås. Själv hoppas jag att de kommer kämpa om de två översta platserna och de främsta konkurrenterna om dessa två kvalplatser (till kval till elitserien!?) bör vara Katrineholm, Västanfors eller Finspång.

Fast 80 kronor, som vi fick betala idag för att se spelarna plaska runt, är rätt mastigt för att få dit publiken som ska försöka heja fram laget till en kvalplats som ändå inte kommer resultera i en elitserieplats. Det kommer bli mindre live-bandy än vanligt för Lollo denna säsong.