Lollos Nyhetsblogg

Ett komplement till Lollos Nyhetsbrev. Rörigare, men kanske roligare?

torsdag, juni 09, 2005

Sverige - Finland 0-0

Det är alltså EM-fotboll för damer jag refererar till. Att herrarna spelade en landskamp mot Norge (slutade 3-2 till Norge!) samma kväll kan ju förvirra saker och ting, men det fanns förstås vissa skillnader mellan matcherna. Till exempel var Petter Hansson, uppvuxen i Söderhamns FF, bara med i herrarnas match och på TV-matchens hemsida kan man se att matcherna dessutom gick på olika kanaler.

De svenska damerna befinner sig i England och Aftonbladet har skickat iväg en bloggare för att rapportera hem till den rosa tidningen. I denna blogg kan man bland annat läsa om hur lustigt engelska krögare tycker det är att det dyker upp en massa internationella reportrar för att bevaka damfotboll.

I engelsk press tycks nämligen detta hemma-EM passera rätt obemärkt, men på lördag kanske det hettar till lite. På Blackburn Rovers hemmaarena spelar då England en riktigt viktig match mot Sverige. Det lag som vinner matchen är klara för semifinal. Men utan stöd från pressen lär man knappast fylla Ewood Park, en liten lagom stadion med plats för 31 000 åskådare.